?

Trump


Wat moeten we met Donald Trump, de president van de VS?
Beleefd blijven? Hem serieus blijven nemen omdat hij ‘de baas’ is van de wereld?

Ik ben bang dat het niet gaat werken. Deze man is gewoon onbetrouwbaar, on­samenhangend. Hij liegt en bedriegt en heeft een grote bek. Er valt niks zinnigs, verstandigs of redelijks te zeggen aangaande zijn handelen.

Wat zou je doen met iemand in je eigen omgeving als die zich op zo’n manier gedraagt? Die aso hou je zoveel mogelijk op afstand; daar ga je niet mee om.

Praten met Trump heeft geen zin; zoveel is wel gebleken. Overleggen, iets afspreken … Het werkt gewoon niet want een uur later twit hij iets totaal tegen­gestelds.

Het is ongemakkelijk; het zal wennen zijn en de gevolgen zijn net zo onvoorspel­baar zijn als de man zelf: we laten Trump verder gaarkoken in zijn eigen sopje. Niks meer overleg, vergaderen of afspreken. Geen zoete broodjes meer bakken, niks beleefdheden.
Maar wel betalen met gelijke munt. Het kan blijkbaar niet anders, spijtig genoeg. Als hij een handelsoorlog ontketent … Jammer dan. We zullen het ermee moeten doen. Liever Putin dan de EU-leiders? Het zij zo.
En hopen, bidden dat hij niet helemaal door roeien en ruiten gaat. Ik moet er bijvoorbeeld niet aan denken dat hij daadwerkelijk iets gaat doen tegen Noord-Korea.

Misschien vinden we over 25, 50 of 100 jaar iets anders van Trump. JFK is anno nu ook niet meer de 100% held waarvoor ik hem hield. En Nixon was niet alleen een boef.

Een PS daags na de Helsinki-ontmoeting met Putin op 16 juli 2018: Nadat Trump Putin uitvoerig prees, zei hij in de persconferentie over de mogelijke inmenging van Rusland in de presidentsverkiezingen in de VS (daar lijken/schijnen inlichtingen­diensten namelijk bewijzen voor te hebben): “Why would it be Russia?” Dat was volgens Trump nu een verspreking. Hij had willen zeggen: “Why wouldn’t it be Russia?
Deze keer dus niet geen vals kletspraatje over fake news. Een verspreking … Wat een flapdrol is die man.

PS d.d. 09-09-2018: De fotograaf van alle feestelijkheden bekent dat hij de plaat­jes van de inauguratie van Trump zo heeft bewerkt dat het lijkt dat er meer volk op de been was dan in werkelijkheid. Volgens Trump was het het beste feest ooit, hij is de beste president, de gezondste, de … Volgens The Washington Post heeft Trump in 592 dagen 4.713 jokkenbrokjes gepleegd. Donald Trump … zeker de beste flapdrol.

PS d.d. 03-04-2019: Trump zegt dat zijn vader uit Duitsland komt. “Mijn vader is – was – Duitser, geboren in een geweldige plaats daar, dus ik heb Duitsland hoog zitten.” Hij zegt dit al voor de derde keer. Trumps grootvader Friedrich emigreerde in 1885 vanuit Duitsland naar de VS toen hij opgeroepen werd voor de dienstplicht. Ik heb er nog naar gezocht maar ik vond niet dat zijn vader in de WOII of kort erna in Duitsland dienst deed. En hij had moeite met het woord ‘origins‘ (‘de oorsprong’ of ‘het begin’). Hij zei ‘the oranges‘ maar dat ter zijde.

3 Responses to “Trump”

 1. Ruud Says:

  Beste Frans, deze quote gaat op voor bijna alle politici in Nederland. Diegene die geen grote bek hebben, zijn nog onbetrouwbaarder dan deze ‘pestkop’. Glijers als Donner en van Agt die waren pas … O ja, en Ronald ‘the cowbow president’ deugde toch ook al niet voor een meter.

  “Ik ben bang dat het niet gaat werken. Deze man is gewoon onbetrouwbaar, on­samenhangend. Hij liegt en bedriegt en heeft een grote bek. Er valt niks zinnigs, verstandigs of redelijks te zeggen aangaande zijn handelen.”

  Ik herzie mijn eerdere uitnodiging voor een kop koffie. Voeten op tafel en een lekker wijntje erbij dan komen we er wel uit.

 2. FransHarderwijk Says:

  Dag Ruud,

  Wijn, whiskey (met of zonder TrumpsHandelsoorlogBelastingverhoging), wodka (PutinsHandelsoorlogBelastingverhogingTegenDeBelastinsverho­ging­VanTrump) of gewoon een kopje koffie … Mijn tuin staat open voor een goed gesprek.
  Allemaal, allemaal grotere en kleinere boeven: Van Agt, niet te vergeten ene Kok, Nixon, de pa en zoon Donner, Reagan, mijnheer en mevrouw Clinton en noem maar op. Misschien zelfs mvr. Halsema. Wie zal het zeggen? Maken we ons vooral dik en druk over het vergrijsde verleden?
  Maar geen van hen zeiden: “Grijp ze in hun kutje.” En geen van hen zei dat wat hij zei dat dat hij wat hij zei, dat hij dat niet zo gezegd heeft terwijl er een filmpje van bestaat. Als dat je het nog kunt volgen? Ik dus even niet.
  Mijnheer Trump is in dit soort uitingen van de TourDeFranceBuitencatego­rie. Hij omlult zich een slag in de rondte.

  Schreef ene Van Zelm

 3. FransHarderwijk Says:

  Ik las je stukkie opnieuw, voor de zoveelste keer eigenlijk.

  Ruud, ging jij nou Trump in de bescherming nemen of moet je alleen hopeloos en bozig kakken op Nederlanders?
  Nederlanders afpiepelen mag natuurlijk – ik doe er graag aan mee – maar of dat nou iets gunstigs brengt voor Trump?

  Wat vind je nou zelf van Trump, van zijn manier van doen, van de resultaten?

  Het is me wel vaker opgevallen: je reageert niet echt, niet feitelijk op wat ik schreef.
  Vaak blaas je over iets anders waarover veel te blazen valt maar mijn punt … blijft.
  Ik geef je voorbeelden als gewenst.

  Voor nu: Trump …

Plaats een reactie