?

Onderhoud 2019 tot slot

Ik stop (ben gestopt) met deze site in september 2019; na bijna 12 jaar. Misschien dat ik de Groninger bevingen en de gemiddelde maandtemperaturen nog blijf bijwerken. En natuurlijk het lange verhaal over Turkije. Het zou zonde zijn om dat af te kappen. Maar geen aangepaste of nieuwe voorbeeldbestanden en geen nieuwe blogs.
Mijn laptop (heel Windows of alleen Office met Excel en Word) doet het niet zo goed meer dus …
Niet dat er niks gebeurt … In mijn eigen leven (nu bijvoorbeeld sinds enige tijd AOW, de Luisterlijn), gezin en familie, in Harderwijk, Nederland, Europa en de verdere wereld. Van groot (natuur en klimaat) tot klein die lieve kleinkinderen. Van de middelmaat zijn er veel rariteiten: Trump en vele kornuiten in andere landen, hier te lande Baudet (onlangs had ik nog een levendige discussie of je Forum-stemmers ‘dom’ mag noemen), die malle boeren, de kinderopvangtoeslagfraude en ga zo maar door.

Twaalf jaar klussen …
Een enkele keer zullen de voorbeeldbestanden voor anderen van nut zijn geweest. Zelf heb ik er in ieder geval veel aan gehad tijdens trainingen en werk. Ik bekijk alles met nostalgisch genoegen. Best knap dat ik het ooit alles zo tot op de punt en komma heb uitgezocht. Van Excel wist ik veel, t/m programmeren in VBA. Met de Word-kennis zat het ook goed maar Access en PowerPoint bleven problematisch.
Op mijn blogs kwamen door de jaren heen niet al te veel reacties. De verhaaltjes over onderwijs, de Freinet-beweging en de Weerenschool waren het meest ‘in trek’. Pas nog werd er naar de Zilverberg in Amsterdam Noord gevraagd. Mede dankzij de bijsturing van anderen lees ik de meeste verhalen nog met genoegen. Ik hoef me nergens voor te schamen – dat ik me ooit zo uitte. Het is natuurlijk de grote-grote vraag wat die stukjes voor nut hebben en hadden. Waarschijnlijk niet veel.

Vooruit: nog een keer leuke plaatjes op de voorpagina (screenshots van gewone en bijzondere grafieken) en leuke teksten bij de blogs (heftige computerprietpraat).

Ik vond een en ander leuk om te doen. En met dank aan de webmaster voor alle goede zorgen en raadgevingen. Aan de raad om alles op te doeken, ga ik nog even geen gevolg geven. Daarvoor is het nu toch nog teveel sentiment.

Plaats een reactie