?

Thierry Baudet V

Leedvermaak … Niet zo netjes maar toch. Even een schrijfseltje voor later. Het is nu dinsdag 30 juli 2019.

Dat Baudet echt bizarre dingen zei, wisten we al een tijd. En het lijkt erop dat hij, in de ruzie met Otten, ook domme dingen is gaan doen.

Het eerste teken naar buiten van ‘herrie in de tent’ was een groot interview met Hendrik Otten in de NRC op 19 april. Daarin verzuchtte hij, kort weergegeven, dat Baudet beter maar op kon houden met zijn rare praat. Het was volgens Otten toch wel de bedoeling van het Forum om met een fris-rechtse politiek te komen.

Kort daarop werd Otten door Baudet (en anderen) beschuldigd van financiële kronkels. Otten ging penningmeester af en werd niet de fractievoorzitter in de Eerste Kamer. Die post ging nu naar Paul Cliteur, de man met het grappige vergiet op zijn hoofd. Maar hij is ook ergens hoogleraar in iets dus …
Otten ging blijkbaar akkoord met de vernedering. Hij hield zich stil en daarmee leek de zaak klaar.

Maar op 24 juli stak er weer een stormpje op: Otten werd ook geroyeerd. Daarna werd hij opnieuw beschuldigd van financieel gerommel.
Deze keer ging Otten in openlijk verzet: een aangifte van smaad is aanstaande. En in de media kreeg hij de nodige ruimte en aandacht.
Hij heeft inmiddels aangekondigd om … een nieuwe partij te beginnen. Dat doet mij echt denken aan ‘Trots op Nederland’ van Rita Verdonk na haar vertrek uit de VVD.

Ik kan het niet helpen dat ik toch wel grimlach. Al die domoren, klunzen, die FvD stemden, die klapten bij ‘de tonaliteit is uitgeput’, die eens wat anders wilden in de Nederlandse politiek. “Alle politici zijn slampampers en daarom stem ik op Baudet.” De volgende keer hollen ze achter ene Pipo de Clown of Bassie en Adriaan aan. Zielig, sukkels, …

Maar kan zijn dat ik het helemaal mis heb aangaande Thierry Baudet; dat hij met zijn Forum voor Democratie ons het vaderlandse heil gaat brengen. Je weet maar nooit.

PS dd. 19 augustus 2019: Er vertrokken nog twee senatoren. Haha! En Otten begon daadwerkelijk voor zichzelf.
PS dd. 22 augustus: De volgende vertrekker is een Statenlid van Flevoland, ene Cornelis van den Berg. Zou de leegloop begonnen zijn? Toen ik ging zoeken, bleken Robert Baljeu van Noord-Holland en in Zeeland Robert Brunke ook al over te zijn.
PS dd. 1 september: En weer een vertrekje.

Plaats een reactie