?

Nog iets over de media

Dat ik het niet heb op reclame op de publieken, buiten de programma’s om, zal inmiddels wel duidelijk zijn. Zie de blogjes Vunsreclame en Nog meer reclame. Te gek voor woorden en voer voor debielen, zou ik zeggen.

Maar bìnnen diverse programma’s …

  • Dat idiote geklap aan het begin en eind en ook tussendoor in diverse huppel­depupshows … En sinds enige tijd meestal met een knullige huisband. Over alle debielig leuke intermezzo’s mopperde ik al veel eerder.
  • Jaïr Ferwerda van het programma Jinek is een geval apart met zijn dagelijkse prietpraat. Hij zal zichzelf best leuk vinden maar eigenlijk voegt hij met dat wat hij brengt, weinig toe aan mijn begrip van Nederland en wat er allemaal gebeurt. Zodra zijn intro begint, gaat het bij mij op 0/zwart. Kan zijn dat is iets zinnigs mis.
  • Veel dames in veel programma’s hebben blijkbaar patent op een snerpend piepstemmetje. Kan de NPO hier niet iets aan doen? Zangles, logopedie …? Ook dame Bosman gaat een paar puntjes lager op de zapper.
  • In veel programma’s krijgen allerlei figuren ongehinderd de ruimte om hun waanwijsheden te brullen.
  • Al die flitsherhalingen van van alles en nog wat in tien of meer talen in andere programma’s. Het gevalletje zelf wordt er niks belangrijker, beter, begrijpelijker of mooier van. Misschien is het een dagelijks taakje voor mislukte journalisten of geluidstechnici om dit soort herrie samen te stellen. Je moet toch wat.
  • Vaste medewerkers verknallen hun tijd met flutvragen maar vergeten, zijn blijkbaar niet in staat, om de voor de hand liggende en zinnige vervolgvraag te stellen.
    Een prachtvoorbeeld in dezen is machoman Sven Kokhalsman van ‘Eén op één’. Hij maakt per keer een banaal babbeltje met volkszanger Dries Dinges (ik ben even zijn achternaam kwijt, sorry) voor een wijs woord vanaf Marbella of vanuit de P.C. Hooftstraat over helemaal niks.

Ik ga voor enig gezond verstand.

Plaats een reactie