?

Uit4All

Ik heb het geweten: het samenstellen van mijn ‘uit-programma’ voor 2008-2009 heeft me vele uren bezig gehouden. Als het niet voor de goede zaak was, zou ik er mee gekapt zijn, zo ergerlijk lastig als het was. Omdat …

Wonende in Harderwijk kan / moet ik kiezen uit het aanbod in:
– Harderwijk (beperkt natuurlijk maar heerlijk fietsbaar)
– Zwolle (meer aanbod en lekkere literaire hapjes)
– Apeldoorn (mooie zalen)
– Amersfoort (lastig met parkeren)
– en Utrecht
Daar komt bij dat ik voor een mooie voorstelling ook verder wil reizen. Amster­dam, Gronin­gen, Arnhem, Den Haag, Almere, Deventer kunnen best een keer.

En dan begint het GROTE zoeken. Welke voorstelling, wanneer en waar. Bijna had ik ‘Slagerij Van Kampen’ in Utrecht geboekt. Harderwijk lijkt makkelijker. Maar laten ‘De drie baritons’ net een week eerder ook in Harderwijk hun o­pwach­ting maken. Misschien kan ik een van beide wat eerder of later in Apeldoorn of Zwolle vinden. Het is uiteindelijk Amers­foort geworden op 19 september j.l. Het was een prachtig optreden.
Zo was ik dus uren aan het Internetten in die echt mooie theateragenda’s. Met allemaal andere indelingen, opmaken, zoeksystemen en categorieën (ballet = dans = …). Ook sites van het UitBuro en de VVV’s boden niet wat ik nodig had. Ze zien er prachtig uit, met online boeken en … hopeloos onoverzichtelijk.
Na veel kopiëren en plakken had ik een werkbaar overzicht in Excel. Alle poten­ti­eel te bezoeken voorstellingen in alle bereisbare theaters.

Zou ik hier een gat in de markt te pakken hebben? Een hiaat op Internet? Zo’n plat overzicht met ‘wie-wat-waar-wanneer’ en dan filteren moet toch voor meer mensen nuttig zijn!

Opnieuw: ik heb het geweten. Want de realisatie van dit sprankelend simpele idee heeft heel wat voeten in de aarde.
De naam en de site waren snel geregeld. Een eerste tekst en het online zetten van de verza­melde gegevens kostte al wat meer tijd. Niet tijd van mij maar tijd van meester-webmaster Michal.
En dan komt het grote werk. Michal heeft al een echt mooi filtersysteem gepro­grammeerd, inclusief zoektermen als ‘volgende week’ en ‘middag’. Ook heeft hij al een paar theater­agenda’s leeggezogen. Dat gaat stukken sneller dan mijn kopieer- en plakwerk.

Het voorlopige resultaat valt te bewonderen op www.uit4all.nl.

Waar het uiteindelijk heen moet:
– alle voorstellingen van alle theaters in Nederland.
– ook filteren op basis van een maximale reisafstand.
– een duidelijker en eenvormiger indeling in genres.
– verwerking van actuele informatie zoals ‘uitverkocht’.
en
– alles in een keer online bestellen.

Ik zie het seizoen 2008-2009 als een voorbereidingsjaar. Het zou mooi zijn als we in het voorjaar van 2009 een werkbaar product hebben staan.

One Response to “Uit4All”

 1. Henk Limburg Says:

  Dag Frans,
  Door onze e-mailwisseling deze week, kwam ik even op de site uit4all. Enig zoeken bracht mij bij dit teleurstellende blog. Teleurstellend niet vanwege de inhoud, maar vanwege de publicatiedatum en het seizoen waarover je spreekt. Moet ik daaruit afleiden dat je deze ontwikkeling hebt gestopt? Kan op de site zelf ook niet veel vinden.
  Ben gaan zoeken omdat we wellicht iets voor elkaar zouden kunnen betekenen. Linken naar elkaar is al wel grappig maar misschien is er een goede andere manier/toekomst. Laat me even weten of je van plan bent nog verder te gaan met je uit4all initiatief.
  Groet,

  Henk

Plaats een reactie