?

Lekke Band

‘Ieder zijn vak’ en het mijne is zeker niet ‘toneel spelen’. Waarschijnlijk juist daarom werd ik verkozen om de rol te spelen van de contactgestoorde Boxer in de korte film Lekke Band. Ik hoefde alleen maar naar de tv te glazen. Het echte spel kwam voor rekening van Alex, Anja, Jasper en René. Michiel, Michal en Markus verzorgden de techniek. Je kunt met recht zeggen: een familieproductie.

Dat ‘alleen maar’ mag toch een beetje aangedikt worden. De meeste opnamen zijn gedraaid in januari, temperatuurtje min vijf tot tien, in een onverwarmde, tochtige loods. Het dak moest open want dat gaf beter licht. En ik maar hangen op de bank in enkel een boxershort.

Tussen de vele takes werd ik zo snel mogelijk verpakt in vier lagen kleding. En met een beetje geluk waren er weer verse hete kruiken. Het lastigste van mijn performance was: niet bibberen, shaken of schudden als de camera liep.

De laatste scènes, die bij het ven, zijn opgenomen in de zomer … Het regende die dag aan een stuk door, voor de verandering.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Michiel ook zichzelf niet ontzag. Hij had de taak op zich genomen om een belangrijk rekwisiet aan te slepen: de brommer. Op de barre en gevaarlijke (onverzekerd brommen) tocht van Amsterdam naar Den Haag, was hij toch maar even afgestapt om de voeten, handen, knieën, neus en oren te ontdooien.
De brommer komt in de uiteindelijke cut slecht enkele seconden in beeld ;-).

Lekke Band – Deel 1/2

Lekke Band – Deel 2/2

Plaats een reactie