?

De Sportzomer op 1 III

Zondag 12 augustus 2012: het zit erop! De Olympische ringen hangen in de wil­gen, het eind van de Tour is zoek, alle voetbalballen zijn verzameld en Wimble­don is aan gort geslagen. Einde sportverdwazing op Radio 1.

Alhoewel: de voetbalcompetitie is gestart en dat betekende j.l. zondag een mix van voetbal­flitsen en toch nog de nodige Olympische hysterie. Op Radio Vijf waren er gelukkig spirituele mensen en dingen te beluisteren.

Maandag zal dat wel over zijn, denk je dan. Maar nee: er zal uitgebreid verslag worden gedaan van de aankomst van de Olympische ploeg in Den Bosch. Ik ben er niet voor op gebleven. Ander misbaksel: een totaal oninteressante ‘nabe­schou­wing’. De neef van een vriend van Epke die gewoon voélde dat er goud in zat; of zoiets. Uit die radio.

Dan blijken ook de vaste presentatoren terug te zijn van vakantie: die S. Kock­halsmann bijvoorbeeld. Waar zit de knop!

Ik begreep dat Elma Drayer vandaag weer ‘Het appeltje’ mocht gaan schillen. Toch even luisteren of vakantie en zomerzon haar goed hebben gedaan.
Niet dus. Ze zeurt op de van haar bekende manier een minuut of tien. Dit keer over een onderzoek naar ‘hoe allochtonen er vanaf komen in verschillende media’. Zeurpunt na zeur­punt wordt door de directeur van het onderzoeksinsti­tuut weggewerkt, onderuit gehaald, weerlegd. Echt verspilling van zendtijd. Opnieuw … de knop.
Enig lichtpuntje in haar eigen bijdrage: gaandeweg het gekwek geeft ze gelukkig zelf de verklaring voor haar geneuzel. Ze bekent dat ze blond is. Misschien dat ze daar niks aan kan doen maar waarom toch (zeker voor een vrouw op leeftijd) die viezige lippenstift; om wat te maskeren? Als ik het zeggen mag: de schmink van Pipo de Clown vond ik aangenamer.
Kan zijn dat haar genialiteit me ontgaat want ze blijkt zomaar ook baas geweest te zijn van het Trouw-katern ‘Letter & Geest’. Onbegrijpelijk. Wat zegt dit over mij, over haar, over Trouw?
Toch nog een poging: ik beluisterde, zomaar geprikt en geklikt, Drayer vs Kars. Weer tamelijk onnozel.
Ene Alex verwoordt op die pagina een ander aspect van mijn afkeer van Drayers gedraai, namelijk dat ze keer op keer de woorden van het door haar gekozen slachtoffer verdraait.
En waarom wil zij, ooit feministe, bij de EO op de radio? Centjes sprokkelen? Behoefte aan aandacht? Waarom vindt de EO het leuk dat die Drayer hun zendtijd verziekt?

Nederlandse voetbalelftallen en Nederlandse media … Schiet mij maar lek. De radio blijft uit.
Het lijkt me de hoogste tijd om een appeltje te schillen met de EO en met Drayer.

Plaats een reactie