?

W van Wilders III (vervolgg)

Woorden van Wilders III (vervolgg)

Op zaterdag 22 maart 2014 ‘kaapte’ Wilders het NOS-zes-uur-journaal door precies op dàt tijdstip een verklaring te geven over zijn Marokkanen-schimp­scheut. Het zal een geheel ongelukkig toeval zijn want volgens Wilders ligt het vooral aan die klote-NOS, die staats­omroep, dat hij weer, weer eens verkeerd begrepen is, verkeerd in het zonnetje is gezet. Terwijl hij het zo oprecht en goed bedoelt. En dat kwam hij vertellen.

Hij legde dus uit dat hij niks verkeerd heeft gezegd of gedaan en dat hij alle medemensen altijd vriendelijk heeft bejegend. Dat hij helemaal geen nazist, fascist of wat-voor-soort-hatert of -hitser is. Een ieder die dat vindt of denkt is een ‘abject’ wezen. Zo langzamerhand hoor ik daar in eigen persoon dus ook bij, jammer. Nooit gepubliceerd maar voor mezelf zette ik ooit drie plaatje op een rij onder de titel ‘abject’: moordenaar Breijvik, pedo Robert M. en poli Wilders.
Wilders vindt dat hij niks meer of minder dan ‘gewoon de waarheid’ zei, zegt en zal zeggen.

De grootste klootzak in deze rel is volgens Wilders wel Ivo Opstelten omdat die, geheel op eigen titel – dus niet als minister (van welke Fortuijnist herkennen wij die kluts?) – meldde dat hij, Opstelten, vond dat Wilders buiten de pot gepiest had met ‘Willen we meer of minder Marokkanen? Dat gaan we regelen.’ En daardoor, beweert Wilders, kan er van een eerlijke rechtsgang al geen sprake meer zijn. Hij dekt zich hiermee van te voren in in verband met komende vervolging wegens haatzaaierij.

(Ter zijde mijn mening over Opstelten: een stotterende nul-nooit-niks­zeg­gende walrus die de drooglegging van de twintiger jaren van de VS hier in Nederland aan het her­uit­vinden is.)

Alle politici reageerden inmiddels negatief op Wilders uitleg maar wat zegt dat? Dat lag voor de hand. En er sprongen nogal wat kikkers uit de PVV-kruiwagen. Sukkels dat ze er zaten; ik heb geen medelijden, wel licht leedvermaak.

Wat heeft Wilders met zijn PVV tot nu toe feitelijk bereikt, vraag ik me af? Volgens mij 0,niks wetten of regels. Ook niet lokaal in Den Haag of Almere. Wilders laat zijn kiezers totaal in de kou staan.
Hij heeft niks bereikt maar wel het nodige teweeg gebracht:

  • De VVD is, waarschijnlijk door zijn toedoen, stukken naar rechts opgeschoven. Voorwaar een prestatie. Proficiat. 
  • Volgens mij veroorzaakt hij vooral nogal wat verharding, angst en misschien zelfs haat. 

Wilders blinkt al jaren vooral uit in sluwe woordspelletjes, verdachtmakingen, beledigingen en gescheld. Je zal zo’n labiel figuur maar als minister president op je dak krijgen.
‘Leuke’ vraag van Wilders was ooit: wat kost een allochtoon? Ik wil daar een vraagje aan toevoegen: Wat kost ons één Wilders, materieel en immaterieel? Ik denk miljoenen en dat is voor één persoon ook een prestatie. 

Naschriftje: Als er in de TK een debat wordt aangevraagd over de ‘Woorden van Wilders’ begint hij direct weer te kermen en te jeremiëren: “Volksgericht, haatzaaierij, …”. De ziel. 

Plaats een reactie