?

De formatie en verder

Na mijn vorige formatiecommentaartje heb ik een tijdje mijn mond (pen, toet­sen­­bord) gehouden. Het was een wervelende show in 2010, niet om bij te hou­den: het rapport van Davids over Irak, het Uruzgandebat, de val van ‘Balkende Zoveelste­keer’, een campagne en verkiezingen, de formatie, het Wilders-proces en de rege­ringsverklaring plus debat.

Nadat ik triomfantelijk had geblogd dat ik ‘VVD+CDA met PVV’ had voorspeld, ging het toch bijna niet door (Klink en de dissidenten), toch wel maar toen mis­schien weer niet (het CDA-congres) en uiteindelijk dus wel.

Eén ding moet ik terugnemen of op z’n minst herzien, namelijk de schimpnaam ‘Ratel Rutte’. Wat is die man een verademing in vergelijking met Balkende. Zeer verstaanbaar en redelijk recht door zee in het geven van antwoorden. Ik wil hem de paspoortfout zelfs vergeven maar met de VVD-ideeën en met het heulen met de PVV blijf ik het oneens.

Gek toch dat er bij het vertrek van Balkje geen woord werd gezegd over het spraakgebrek waarmee hij het land jarenlang ‘teisterde’. En wat schijnt hij te gaan doen … Het lezingencircuit in ;-). Hoeveel mensen, masochisten, zouden er zijn in Nederland die € 175,00 neertellen om gekweld te worden met ‘onstaanba­re iditie ver Christeke normen en den en de VC-mentiteit’? De volgende mis­luk­king van deze man staat alweer in de steigers.

Goed. Balkende werd opgevolgd door Verhagen. Dat voelt niet als een verbete­ring. Misschien wel in taal maar niet in moraal. Nadat hij met stiekeme briefjes over Afghanistan zijn ‘eigen’ kabinet ten val bracht, gaat hij in zee met de PVV.
En Van Haarsma Buma op zijn beurt nam de plaats in van Verhagen. Opvallend hoe stil die zich hield tijdens de eerste en tweede termijn van Wilders. Opnieuw geen aanbeveling om je aan te sluiten bij het CDA.

De laatste (en vele oude) vileine uitspraken van Wilders staan in de volgende blog.

Op naar aflevering II van het proces en wat het kabinet ons moge brengen.

Plaats een reactie