?

De formatie

Ondanks dat ik er geen verstand van heb, van politiek, had ik al in de eerste of tweede week na de verkiezingen voorspeld dat de formatie zou uitdraaien op een minderheids­kabinet van VVD en CDA met gedoog­steun van de PVV. Dat was voor mij dan meteen het slechtst mogelijke resultaat. Het wordt knalhard rechts en vrij spel voor gekke Geert. Ingrid en Henk gaan het zwaar te verduren krijgen, denk ik en dat zal onver­minderd de schuld zijn van de linkse kerk.
De bui zou nog kunnen overwaaien als Rutte en Verhagen zich realiseren met wat voor club ze in zee gaan. Als mogelijk fatsoenlijk struikel­blok zouden die 18 miljard aan bezuini­gingen opgevoerd kunnen worden. Rutte wil echter niks anders dan dit en het schijnt dat Verhagen vanaf begin af aan op dit vinken­touw heeft gezeten. De hele VVD vindt het prima. Het CDA … kalft verder af en dat zou tijd worden ook.
(Over het enige leuke punt dat de ambtelijke werkgroepen aandroegen: legali­se­ring van softdrugs, heb ik niks meer gehoord. Daarmee had Nederland al snel een paar miljard kunnen verdienen.)

Is de PVV nou echt zo erg? Een beetje mosterd na de maaltijd maar ik heb het verkiezings­programma besnuffeld. Er staan werkelijk sympathieke punten in, voor dieren, ouderen, automo­bilisten, huiseige­naren en meer. Handen af van de hypo­theek­rente­aftrek (klinkt leuk maar of het verstandig is?) en de AOW (dus al niet meer).
Maar wat opvalt: veel punten klinken nogal hardvochtig, zonder mededogen en, zoals bekend, flink Islamofoob. Het ruikt naar een rein Nederland, schoon gepoetst en zonder smetten. Israël is geweldig en over de desastreuze invloed van de VS op ons kleine landje geen woord. Etnische registratie en de kopvod­den­tax staan er werkelijk in.
Behalve dat programma, waarin wel heftige maar geen hysterische taal te vinden is, zijn er nog de akelige uitingen van Wilders en zijn kompanen: Fitna, in knieën schieten en neuzen afhakken.
Zou Wilders door betrokkenheid bij regering en rechtsstaat een toontje lager gaan zingen? Men hoopt van wel maar hij zegt van niet. Zal hij tijdens zijn proces gaan schelden op de minister van Justitie? En wat als Wilders veroordeeld wordt? Dat gaat in ieder geval de nodige heisa geven. De eerste lakmoes­proef komt in september in NY. Daar gaat Wilders naar een protest­bijeenkomst in verband met een te openen moskee in de nabijheid van Ground Zero … Zal hij daar het officiële standpunt van de aanstaande regering met betrekking tot de Islam verwoorden?

Wat als VVD-CDA+PVV toch nog afspringt … Opnieuw Paars Plus proberen of een midden­kabinet met PvdA erin? Rutte wil het niet en doet aan piket­paaltjes. Als Cohen bijdraait (door de knieën gaat, eieren voor zijn geld kiest, de verstandig­ste is, het landsbelang boven eigen belang stelt) dan zal hij met genoegen neer­ge­zet worden als draaikont. Over links zie ik het niet gebeuren. Een regen­boog­coalitie?
Nee, het wordt dat gedoog­gedrocht. In Denemarken gaat dat al jaren ‘goed’ maar kan Wilders wat Pia Kjærsgaard van de Dansk Folkeparti kan?

Wat mij betreft moet de kogel maar eens door de kerk. Zachte heel­meesters maken stinkende wonden. Dus nieuwe verkiezingen en dan wordt de PVV groot­ste partij met meer dan dertig zetels. De media (“Hebben wij het gedaan?”) kunnen dit effect nog versterken door politici ten tonele te voeren in spelshows, quizzen en kiftige gladiatoren­debatten.
Dat bespaart ons enkele weken formatiepijn en maanden van gestuntel van de nieuwe regering. De debatten onder Balkende over Irak en Uruzgan staan me nog (maar al niet meer zo) helder voor de geest. Verhagen blonk vanaf het spreek­gestoelte uit in gestamel en gehannes met zijn papieren. Dat gedoogka­bi­net valt binnen een jaar en dan moeten we toch naar de stembus. Liever maar meteen.

Ga maar vast oefenen: als minister-president de wit-fundamentalist Wilders, minister van OC&W plus VWS desperado Martin Bosma, op Buitenlandse Zaken plus Defensie kamikazepiloot Hero Brinkman en als minister van Justitie en Sociale Zaken de dorpsdwaas Sietse Fritsma.
Dan krijgen we (selectief geshopt, ik geef het toe):
Veiligheid
– Preventief fouilleren in het hele land.
– Etnische registratie van iedereen. Inclusief vermelding ‘Antilliaan’.
[Sardonische toevoeging mijnerzijds: t.z.t. met gekleurd speldje op revers …]
– Geen taakstraffen, geen TBS, geen vervroegde invrijheidstelling bij goed gedrag.
– Heropvoedingskampen.
– Niet-Nederlanders die een misdrijf plegen direct uit Nederland verwijderen.
– Nederlandse nationaliteit van criminelen met een dubbele nationaliteit in­trek­ken.
Islambestrijding
– De islam is vooral een politieke ideologie en kan dus op geen enkele manier aanspraak maken op de voorrechten van een godsdienst.
– Geen moskee er meer bij.
– Alle islamitische scholen dicht.
– Snij in de afdeling propaganda van multicultureel Nederland: de publieke omroep.
– De stekker uit de Commissie Gelijke Behandeling, de multiculturele schijnrecht­ban­ken
– Verbied de boerka en de koran, belast hoofddoekjes.
– Volledige immigratiestop voor mensen uit islamitische landen.
Democratisering
– Staak de donaties aan het subsidienetwerk van links.
– Stop de overheidspropaganda (tegen het roken, voor de klimaathysterie).
– Geen mensen met een dubbele nationaliteit in regering, parlement, Provinciale Staten, gemeenteraden en bepaalde overheidsfuncties.
– De Nederlandse Antillen en Aruba alsnog uit het Koninkrijk.
Sociaal
– De hypotheekrenteaftrek blijft 100 procent gehandhaafd.
– AOW blijft op 65 jaar, geen dag later.
Zorg
– Stop de islamisering in de zorg, stop voortrekken allochtonen en illegalen.
– Versoberen geestelijke gezondheidszorg.
Cultuur
– Op elke school en elk overheidsgebouw moet onze vlag wapperen.
– De Canon van onze vaderlandse geschiedenis verplichten op school.
– … maar kunstsubsidies schaffen we af.
Ondernemen
– Lagere belastingen voor burgers en ondernemers.
Buitenlandbeleid
– Buitenlands beleid moet uitsluitend in dienst staan van het Nederlands belang.
– Schrap ‘handhaving internationale rechtsorde’ uit de Grondwet.
– Herziening van Nederlandse deelname aan internationale verdragen.
– Strijd tegen islam moet het kernpunt van ons buitenlands beleid worden.
– Ontwikkelingshulp beperken tot noodhulp.
– Staak alle subsidies aan de anti-Israël-industrie, zoals ICCO, OxfamNovib etc.
Wonen en wegen
– Aanleg van meer en bredere wegen.
– Maximum snelheid 140 en 80-kilometerzones afschaffen.
– Stoppen met de Vogelaarwijken.
– Weg met de welstandcommissies.
– Geen kilometerheffing.
Ga er maar vast aan wennen. Of emigreer voor het zover is. Waarheen?

Plaats een reactie