?

W van Wilders III (vervolg)

Woorden van Wilders III (vervolg)

Als ik zou vragen, wat ik niet doe zoals Wilders ook nooit zegt wat hij bedoelt …
Als ik zou vragen of Wilders nu toch niet ècht beelden oproept van ‘Hitler-Duits­land’, wat ik dus níet zeg …
Maar … zaaltje (nog geen stadion) … suggereren om een bevolkingsgroep weg te werken (niet die smerige Joden) … en de aanwezigen ‘bevragen’ (nog niet op­zwepen).
Als ik dat van ‘Hitler-Duitsland’ zou vragen, dán zou Wilders, als door een wesp gestoken, reageren: ‘U mag mij niet demoniseren, pas op uw woorden, bedenk wel wat u hiermee oproept jegens mij, dit is misselijk, dit staat gelijk aan een politieke moord, nee: dit is oproepen tot geweld jegens mij.’ Wat een gevoe­lig­heid jegens zichzelf! 
Misschien iets minder erg in Wilders’ ogen: het optreden riep ook de ‘Twee Minuten Haat’ uit Orwells 1984 in herinnering. Lees maar na. 

Zijn reactie op de commotie:

  • ‘Ik zei niks nieuws, ik zei dit altijd al.’
    NB: toch dus ‘… zei …’? Maar dan heb ik verder toch ook iets gemist. Ik was redelijk alert op de openbare uitlatingen van Wilders. Zie Woorden van Wilders I (tamelijk smerig), II (best netjes) en III. Het ging hem niet om de mènsen maar om de Islám, beweerde hij toch altijd? 
  • ‘Jullie journalisten interpreteren mij geheel verkeerd. Ik doelde slechts op criminele Marokkanen met een dubbel paspoort.’
    Tsja, hoe ver kun je gaan in het ontkennen van wat je overduidelijk zei (vroeg, be­doel­de). Maar ik ken dit fenomeen van mislukkende kinderen op basisscho­len.
  • ‘Ik zei niks verkeerds.’
    Deze slager keurt zijn eigen kots.

Zeer flauw maar ik moet hier toch ook met een uitspraak van Wilders-formaat komen: de waterstofperoxide deed meer dan wit haar. Het spulletje is op zijn dendrieten geslagen ;-).
Herinnerer ik het me nu goed of fout: zit er in de TK niet een bepaald groepje met een hoog criminaliteitsgehalte?

Een PS-je uit een oude Groene Amsterdammer.
Hoe mensen bij de PVV uitkomen, brengt hij terug tot drie hoofdwegen:
– verongelijktheid, voortkomend uit het idee dat anderen meer krijgen dan zijzelf;
– contributionisme, oftewel het idee dat zijzelf meer dan anderen bijdragen aan de samenleving;
– radicaal conservatisme, tot uiting komend in afkeer van de islam. [En vroeger was alles beter.]
Er bestaat een algehele, even diepe als ongrijpbare overtuiging dat onze planeet wordt geregeerd door een klein groepje samenzweerders dat het slecht voor heeft met het Nederlandse [klootjes-]volk.

Plaats een reactie