?

Gerechtelijke dwaling

Laat ik eens proberen om het Openbaar Ministerie voor een gerechtelijk dwaling te behoeden. Dwaling, dwaling … eerder een stommi­teitje of gedachten­kron­kel­tje. Niet zoiets groots als het opknopen van de lelieblanke Wilders door ‘oude’ politici, door de apparatsjiks. Lees daarvoor Woorden van Wilders I.

De baas en hulpjes van Checkpoint (Terneuzen), voorheen de grootste hasjwinkel van Europa, staan terecht. Ze zouden lid zijn van een criminele organisatie, over­traden de Opiumwet en meer. Misschien gaat het inderdaad om hard core crimi­nelen. Wie zal het zeggen.

Maar dat ‘meer’ … Het Openbaar Ministerie beschuldigt de gedaagden ook van internationale hasjhandel. Want:

 • Er werd vijf gram hasj per klant per keer verkocht,
 • ook aan buitenlanders
 • die die vijf gram niet in ene keer en ter plekke opaten
 • en dus het restantje meenamen over de grens.
 • Dat kon de winkelier weten
 • dus maakte hij zich schuldig aan internationale hasjhandel.

Eh … vijf gram per klant per keer, dat mag. En ik heb nooit gehoord of gelezen dat er een verbodsbepaling bestaat voor verkoop aan buitenlanders. Maar ik ben natuurlijk geen kenner der wet, noch van alle ‘reparaties’ met betrekking tot LSD, XTC en paddo’s.
Zijn deze buitenlanders dus vergelijkender wijze niet verantwoordelijk te houden voor hún gedrag? Als koper halen zij een verboden vrucht uit hun buitenland en laten deze thuis door zichzelf consumeren. Al die klanten zijn dus internationale drughandelaren! Allemaal vervolgen, die hap.

Nu even doordenken! Ministers en tewerkgestelden bij ministeries, Kamer­leden en burge­meesters hebben deze regels bedacht, in- en uitgevoerd. En ze hebben altijd geweten dat er ook aan buiten­landers werd verkocht. Ze hadden van tevoren kunnen bedenken, zelfs ‘met de kennis van toen’ dat ze daarmee de hierboven bedoelde internationale drugshandel uitlokten.
Dit gaat echt verder dan mededaderschap! Zíj zijn eerder aan te wijzen als het brein achter deze ene Zeeuwse criminele organisatie, zelfs achter de complete illegale hasjproductie en -handel in Nederland. Dit complot is zo mogelijk nog groter dan Irak en Uruzgan bij elkaar. Wie, welke belangengroep, welk gilde zit hier achter? Dit zijn pas echt de zware criminelen.

Volgens mij zit er maar één ding op. Of beter gezegd, is het van twee dingen één:

 • Verbied en vervolg! Roei het gebruik van verdovende en verslavende, geest­verruimende of -vernauwende middelen, gewoonten en gebruiken in Neder­land uit. Zoals daar zijn: hasj, alcohol, tabak, coke en heroïne, slaap- en kalme­rings­­­tabletten, pijnstillers, roddel­bladen, reality soaps en quizzen, godsdiensten en sekten, computer- en kaartspelen, loterijen en sjoelbakken.
  Een ieder zal de triestheid van het ondermaanse in volle hevigheid, bij vol be­wustzijn ondergaan, met blote handen en heldere geest te lijf moeten gaan.
  Bijna zou ik over-de-top-hypotheken en -bonussen vergeten.
 • Of nationaliseer de productie van en de handel in hasj en wiet en maak er een nette business van.

Hier drink ik een verdovend Belgisch biertje op.

Plaats een reactie